MAX Sport ще излъчва Шампионата на Шестте нации - най-престижният ръгби турнир в Европа

11:32, 04 фев 22 / Спорт 25 1403 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

С началото на 2022 година MAX Sport ще предложи ново спортно съдържание на зрителите, които ще имат възможност да гледат нов спорт за програмата на спортните канали на А1 - ръгби. Шампионатът на Шестте нации ежегодно събира 6-те най-силни европейски национални отбора по ръгби – Англия, Шотландия, Уелс, Ирландия, Франция и Италия. Стартът в програмата на MAX Sport 2 ще бъде даден на 5 февруари, когато започва и тазгодишното издание на турнира.

Шампионатът на Шестте нации е най-силният ръгби турнир за национални тимове в Европа. Надпреварата е с богата история, като започва провеждането си преди над 100 години с участието на Англия, Шотландия, Уелс и Ирландия. Прераства в „5-те нации“ през 1910 г. с включването на Франция, а в настоящия си формат е от 2000 г., когато се присъедини и Италия. С най-много титли са отборите на Англия и Уелс – по 39, а актуалният шампион от 2021-ва е Уелс.

Турнирът се провежда в рамките на 5 кръга, като завършилият с най-голям брой точки печели титлата. Така нареченият „Голям шлем“ се предлага на отбор, ако успее да премине през всички кръгове на надпреварата без нито една загуба.

През тази година „Шестте нации“ ще играят от 5 февруари до 19 март. Турнирът започва с два мача на 5 февруари. От 16:15 ч. по MAX Sport 2 стартира двубоят Ирландия – Уелс, а веднага след това, от 18:45 ч. ще се излъчи запис от двубоя между Шотландия и Англия. На следващия ден, 6 февруари, от 18:00 ч. е Франция – Италия.

Следва вторият кръг, който е на 12-13 февруари, третият кръг е на 26-27 февруари, четвъртият е на 11-12 март и последният пети кръг е на 19 март. На честотите на MAX Sport 2 ще се предават всички мачове от състезанието, коментирани от изтъкнатия журналист и бивш ръгбист Васил Върбанов.

В момента каналите MAX Sport предлагат на зрителите си програма с изключително разнообразно съдържание. Те могат да гледат американски футбол от NFL, включително и предстоящия на 14 февруари Супербоул, хокей на лед от NHL, баскетбол от Евролигата, волейбол – Шампионската лига при мъжете и жените и Лигата на нациите, тенис с най-силните турнири на сериите ATP.

Феновете на бойните спортове имат възможност да гледат галавечерите на UFC, а пък тези на моторните – състезанията от NASCAR, WRC и MotoGP. За футболните запалянковци пък спортните канали предлагат мачове от трите европейски клубни турнира – Шампионска лига във вторник, Лига Европа и Лига на конференциите, някои от топ първенствата на Стария континент – испанската LaLiga, италианската Serie A и Coppa Italia, нидерландската Eredivise, Купата на Франция, Купата на Турция и континенталните клубни надпревари на Южна Америка - Copa Libertadores и Copa Sudamericana.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама