Олимпийците ни останаха с един по-малко

16:50, 04 фев 22 / Спорт 25 1550 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Олимпийците ни в Пекин останаха с един по-малко, след като се оказа, че ски бегачът Симеон Деянов няма да участва на зимните олимпийски игри. Това съобщиха от Българския олимпийски комитет.

Деянов трябваше да пътува за Китай преди дни и да дебютира на най-важния спортен форум на планетата. Той обаче даде положителна проба за коронавирус.

Българският ски бегач за Пекин 2022 е с коронавирус

Въпреки че имаше надежда той да се включи на по-късен етап и в два, а не в три старта в Пекин, инфекцията се е отразила тежко на спортната му форма и той няма да може да се възстанови. 

От Българска федерация ски са оттеглили заявката на Деянов, тъй като не е ясно дали той ще може да покрие и високите здравни изисквания на домакините от Китай. Това означава, че родната делегация ще бъде от 15 спортисти - най-малобройната от Лейк Плесид 1980 г. насам.

27-годишният Деянов живее и тренира в Швеция. За последно проведе подготовка на високопланинската база Белмекен, припомнят от bTV. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама