22-о място за Зографски на нормалната шанца в Пекин

15:56, 06 фев 22 / Спорт 25 1991 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Владимир Зографски завърши на 22-о място в скоковете на нормална шанца на зимните олимпийски игри в Пекин.

С приличен първи скок той записа 99 метра и получи 126.7 точки, което му отреди 23-ата позиция. С влизането си в топ 30 той си гарантира участие във финалната фаза на състезанието. В нея скокът му от 97 метра бе оценен със 118.6 точки и с общ сбор от 245.3 точки Зографски се нареди на 22-о място в крайното класиране.

България започна Олимпиадата с успех за Зографски и с провал в биатлона

Самоковецът не успя да подобри класирането си отпреди четири години, когато в Пьонгчанг зае 14-ата позиция и постави рекорд за българския ски скок.

Олимпийската титла е за Рьою Кобаяши (Япония), втори е австриецът Мануел Фетнер, а трети Давид Кубацки (Полша), съобщи bTV.

Зографски ще участва в квалификацията на голяма шанца на 11 февруари.

Павел Ангелов записа най-добрия резултат в кариерата си

Представителят ни в спортните шейни Павел Ангелов завърши на 28-о място на зимните олимпийски игри в Пекин. Той приключи участието си след третото спускане по ледения улей в Янцин. За финалния четвърти кръг се класираха най-добрите 20 в дисциплината.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама