Жълт код за силен вятър в цялата страна

07:00, 08 фев 22 25 1415 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Жълт код за опасно силен вятър е обявен за цялата страна. Неговите пориви ще достигат до 20-25 м/с. Край морето вятърът ще е със скорост 15-17 м/с (7 бала по Бофорт) и пориви 18-22 м/с (8-9 бала по Бофорт). 

Валежите ще спират от запад на изток през деня, най-късно привечер в крайните югоизточни райони. Облачността над Западна България ще намалее, след обяд на места до предимно слънчево време, докато на изток ще се задържи предимно облачно. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°. Максималните ще са между 3° и 8°, в София - около 4°.

Над Черноморието ще е облачно, главно в часовете до обяд с валежи от дъжд и мокър сняг. След обяд валежите ще спират, най-късно в южните райони. Ще е ветровито със силен северен вятър, който вечерта временно ще отслабне. Максималните температури ще са 5-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие временно до 5 бала.

В планините ще е ветровито със силен, по високите и открити части до бурен северен вятър. Ще е предимно облачно с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват и спират. Има условия за виелици и снегонавявания. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°.                      

През следващите дни бързо ще се затопли и в четвъртък максималните температури в цялата страна ще са над 10°. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, впоследствие от запад-югозапад. В сряда преди обяд облачността ще е все още предимно значителна, на отделни места ще прехвърчи сняг. В следобедните часове облачността ще намалява, над много райони до предимно слънчево. В четвъртък времето ще бъде слънчево. В отделни райони в равнинната част от страната при стихване на вятъра сутринта ще е мъгливо, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама