Нямало да има промени в други закони през бюджета

14:11, 07 фев 22 / Политика 25 1587 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Няма да има промени в други закони през бюджета. Това заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев в интервю за „24 часа“

В проекта, който е внесен, се правят подобни изменения чрез преходните и заключителните разпоредби. Правят се например структурни промени в Министерския съвет и се преурежда статутът на съдиите по вписванията. Той обясни, че за тези промени щял да бъде изготвен отделен законопроект, който да се занимава с тях. Минчев подчерта, че това не е негово еднолично решение, а е нещо, което е било изговорено и всички са застанали зад това.

„Качественото законодателство е важно за нас. Това, че сме четири партии в коалиция, не означава непременно, че всички трябва да се подпишем под едно и също мнение по всеки въпрос. Търси се баланс“, казва председателят на парламента. 

„Нормално е да има различни виждания. Всяка партия има програма, която няма как да не защитава. След като се тръгне по пътя на изготвянето на бюджета, е нормално всяка от тях да направи някакъв компромис, така че да се намери баланс между всички. И в този процес има дискусия. Може би някъде тя е малко по-твърда, но в това няма нищо странно. Всеки защитава своите идеи, докато се намери балансът“, изтъкна той. 

Промените в Конституцията

Минчев отбеляза още, че опозицията не е пожелала да се включи в комисията за Конституцията, но се надява да го направи на по-късен етап - по конкретни предложения в пленарната зала. 

Интеграцията на Западните Балкани

„Интеграцията на Западните Балкани е в наш интерес, така че действията по засилване на отношенията между София и Скопие следва да се оценяват позитивно“, посочи председателят на НС. По думите му е здравословно е за държавата да се чуват различни мнения.

Според него в хоризонта няма разрив между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков. 

ДПС се закани да сезира Европейския съд за „милиционерщината“ в България

За поисканата оставка

Председателят на Народното събрание коментира и поисканата му оставка от страна на ДПС. Минчев отбеляза, че за него процедурата е била изпълнена докрай и няма основание той да се оттегля от поста си. Било е отправено питане до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков от страна на народен представител. Получен е бил и отговор, с което всичко е изпълнено. Що се отнася до качеството на самия отговор председателят на парламента не може да носи отговорност за това.

Минчев изтъкна, че не може да спре никого да иска неговата оставка, но ако бъдат събрани необходимите 80 подписа, ще се стартира процедура по този въпрос. А тя ще бъде разгледана от Народното събрание.

Карадайъ заплаши Никола Минчев с отстраняване

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама