Само една българска биатлонистка в топ 50 на 15 км в Пекин

16:00, 07 фев 22 / Спорт 25 2097 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Само една българска биатлонистка успя да влезе в топ 50 след индивидуалния старт на 15 км на олимпийските игри в Пекин.

Най-добре се представи знаменоската на делегацията ни на церемонията по откриването - Мария Здравкова. 23-годишнита дебютантка на олимпийски игри се нареди на 50-о място със само един грешен изстрел, съобщиха от Българския олимпийски комитет.

Милена Тодорова направи 5 пропуска от положение прав и това я отправи на 52-ро място, а
Даниела Кадева завърши 86-та с 8 грешки.

Златният медал е за бившата ски бегачка Денизе Херман от Германия с време 44:12,7 минути. Тя допусна само една грешка в стрелбата и а и изпревари с 9,4 секунди Анаис Шевалие-Буше от Франция и с 15,3 норвежката Марте Олсбю Ройселанд, предаде bTV.

Това беше и последният български старт за деня. По-рано днес Ева Вукадинова направи своя дебют на олимпийски игри, като завърши на 36-о място в гигантския слалом.

От БОК съобщиха, че Вукадинова е с пукната костица в областта на дланта. Травмата е установена след снимка в поликлиниката на олимпийското село веднага след днешния гигантски слалом. Получила се е още в първия манш, но Ева е стиснала зъби и въпреки болката е застанала на старт за второто спускане.

„Веднага след състезанието на Вукадинова бе направена снимка на ръката, която установи съвсем леко спукване в една от костиците на дланта вм продължението на палеца. Това ще наложи минимално обездвижване и смятам, че Ева ще може да стартира и на слалома. Самата тя има огромно желание за това,“ заяви ръководителят на медицинския екип към българската делегация на игрите в Пекин д-р Стефан Стругаров.

20-годишната Ева Вукадинова е дебютантка на олимпиада и успя да спечели виза в последния момент преди игрите. Програмата й предвижда участие и на слалом, който е насрочен за след два дни, в сряда, с първи манш в 4.15 ч. и втори в 7.45 сутринта българско време.

22-о място за Зографски на нормалната шанца в Пекин

Утре предстои на пистата за сноуборд да излезе Радослав Янков, а в дисциплината 20 км индивидуално в биатлона да участват Владимир Илиев, Димитър Герджиков, Антон Синапов, Благой Тодев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама