Радослав Янков с престижно класиране на Игрите в Пекин

12:40, 08 фев 22 / Спорт 25 1886 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският сноубордист Радослав Янков записа престижно класиране на Олимпийските игри в Пекин. Той достигна до 1/8-финалите в паралелния гигантския слалом в Джъндзякоу.

Радослав Янков отстъпи в първия етап от директните елиминации на Бенямин Карл. Австриецът избра предимството на по-бързото червено трасе. Това принуди българина да рискува, но въпреки доброто каране, завърши втори в двубоя.

Само една българска биатлонистка в топ 50 на 15 км в Пекин

Това е най-доброто класиране за 32-годишния Радослав Янков на олимпийски игри, след като при предишните си две участия не успя да стигне до финалите. В Сочи 2014 той записа 21-о и 25-о място в двете дисциплини, а преди четири години в Пьонгчанг финишира на 19-а позиция, припомня БНТ.

По-рано днес Радо Янков преодоля квалификациите с 15-о време.

Биатлонистите ни останаха извън топ 40 на 20 километра

Тримата български биатлонисти, които взеха участие в индивидуалната надпревара на 20 километра на Олимпийските игри в Пекин, не успяха да покажат пълните си възможности и останаха извън топ 40 в крайното подреждане.

С най-предно класиране от нашите състезатели е Димитър Георджиков, който завърши на 41-о място на 5,06 минути след победителя и с 2 грешки в стрелбата. На 61-а позиция се нареди Владимир Илиев (+6,50 минути, 5 грешки), а Антон Синапов завърши на 85-о място (+10.00 минути, 6 грешки) от 92 биатлонисти.

Олимпийски шампион е французинът Кантен Фийон-Майе, който взе дистанцията за 48:47.4 минути, с два пропуска в стрелбата. Сребърен медалист е представителят на Беларус Антон Смолски (+14,8 секунди; 0 грешки). Бронзовото отличие отиде при норвежеца Йоханес Бьо (+31,1 секунди; 2 грешки).

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама