Вукадинова пропусна врата при втория манш на слалома в Пекин

09:44, 09 фев 22 / Спорт 25 1724 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българската представителка в слалома на олимпийските игри в Пекин - Ева Вукадинова, изпусна врата във втория манш и не премина финалната линия. След първите спускания тя беше 49-а.

Родната скиорка започна добре, но в средата на трасето допусна грешка, която доведе до дисквалификацията ѝ. По-рано през деня (9 февруари) тя мина по трасето два пъти, след като при първото ѝ спускане на пистата излезе служебно лице.

Радослав Янков с престижно класиране на Игрите в Пекин

Преди дни Вукадинова, за която това е дебют на най-важния спортен форум на планетата, завърши на 36-то място в гигантския слалом. Днес тя кара с шина на ръката заради счупена костица. Тя беше и единствената родна представителка през днешния ден.

Шампионка в слалома стана словачката Петра Влъхова. След първия манш тя беше осма, но второто ѝ спускане беше безупречно. Сребърен медал за Австрия спечели Катарина Линсбергер, а трета остана Уенди Ходелнер (Швейцария). Първите пет състезателки финишираха събрани в едва 22 стотни, пише bTV.

Друга от фаворитките - американката Микаела Шифрин, отпадна още в първия манш.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама