Ракия вместо минерална вода в пловдивски супермаркет

19:33, 12 фев 22 25 2597 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ракия, бутилирана като минерална вода, откриха в магазин в Пловдив. Алкохолът се оказал в 10-литрови туби с вода на българска фирмаЧе в тубите с вода всъщност има ракия, станало ясно след когато клиент, купил от тази партида, се върнал в магазина, за да се оплаче, че водата мирише странно.

За да проверят дали това е така, управителят на магазина и част от персонала отпили от прозрачната течност и с изненада установили, че в 10-литровата туба има ракия. „Разбира се, че я дегустирахме.... Наистина се оказа хубава, мека, пивка, ракия. След това премерихме градусите - 43 градуса. Беше останала само една от десетте туби, които бяхме получили, отворихме я и вътре пак ракия“, каза Дафина Дългърова, управител на магазина. 

Вероятно това са установили и други клиенти, които според записите от камерите в магазина, много скоро след като са купили една туба, се връщат и вземат още две. От същата партида в магазина са продали общо 8 туби, други рекламации не е имало. „Даже днес имаше имаше запитване от един възрастен клиент, който поиска същата марка, но пак в големите туби, бяха му предложени 5-литрови, той каза не, аз искам от другите туби, по-големите“, допълни Дългърова, цитирана от БНТ. 

От фирмата-производител на минерална вода съобщиха, че ще направят вътрешно разследване и ще проследят стоката чрез дистрибутора, как е стигнала до магазина. Определиха случая като абсурден и обясниха, че водата автоматично се налива в машините, като няма съприкосновение с въздуха. След това бутилката автоматично се затваря.

Служителите на фирмата не изключват и саботаж. В близост до базата, където водата се бутилира, хората също бяха изненадани от случилото се.

Полицията, прокуратура и агенцията по храните започнаха проверка по случая.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама