„Добрият шеф“ спечели наградата „Гоя“ за най-добър испански филм

13:10, 13 фев 22 / Култура 25 2262 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Добрият шеф“ е големият победител на испанските годишни филмови награди „Гоя“, които снощи бяха раздадени за 36-и път в Двореца на изкуствата във Валенсия.

За разлика от миналата година, когато бяха без публика и наградените се включиха онлайн, тази - най-големите звезди на испанското кино минаха по червения килим и зарадваха почитателите на седмото изкуство.

„Добрият шеф“ получи 6 от наградите на Филмовата академия, следван от „Законите на границата“ с 5 „Майксабел“ с три и „Средиземноморието: Законът на морето“ и „Свобода“ с по 2 награди.

Изненадата на вечерта дойде от филма „Паралелни майки“ на Педро Алмодовар, който не спечели нито една от 8-те категории, в които имаше номинации. „Добрият шеф“ спечели и в категориите най-добър филм, оригинален сценарии, монтаж и музика, пише БНР. 

Наградата за най-добър актьор отиде при Хавиер Бардем, а за най-добра актриса при Бланка Портильо. Наградата за цялостно творчество отиде при Хосе Сакристан, а първата международна награда „Гоя“ получи актрисата Кейт Бланшет.

Испанският вариант на Оскарите, носят името на художника Франсиско Гоя и започват да се раздават за първи път през 1987 година. Те представляват бронзов бюст, създаден от испанския скулптор Хосе Луис Фернандес.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама