Исторически шампион и драматична битка на Супербоул

10:30, 14 фев 22 / Спорт 25 1851 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лос Анджелис Рамс спечели 56-ото издание на Супербоул след победа във финала над Синсинати Бенгалс с 23:20. Мачът се игра на „СоФай Стейдиъм“, който се намира в Ингълууд (Калифорния) и е домакински за Рамс.

36-годишният треньор на „овните“ Шон Маквей пък влезе в историята. Той стана най-младият специалист, извел тима си до спечелване на трофея „Винс Ломбарди“.

Лос Анджелис Рамс от своя страна стана едва третият клуб в НФЛ, който печели Супербоул като представител на два различни града. Първата титла взема през 2000 г. като Сейнт Луис Рамс. Подобно нещо са правили още Колтс като представител на Балтимор и Индианаполис, както и Рейдърс като част Оукланд и Лос Анджелис.

На почивката на мача зрителите на трибуните имаха възможност да видят изпълненията на редица легенди на рап и R'n'B музиката. Страхотно шоу направиха Доктор Дре, Снууп Дог, Еминем, 50 Сент, Кендрик Ламар и Мери Джей Блайдж.

След край на мача уайд рисийвърът на Лос Анджелис Рамс - Купър Къп беше определен за най-добър играч на мача, предаде Gong.bg

Супербоул е най-гледаното спортно събитие, което се провежда само в един мач. Приходите от него се изчисляват на 14,6 милиарда долара. Самите играчи получават съвсем малка част от тази огромна сума. Според условията на колективния договор на НФЛ всеки от състезателите на шампионите взима бонус от 150 000 долара.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама