Експлозия във Франция: Седем са жертвите, сред тях и бебе

13:57, 14 фев 22 / Свят 25 1906 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Най-малко седем души са загинали след експлозия и пожар в Югозападна Франция. Сред жертвите са две деца и новородено бебе, пише „Sky News“

Очаква се френският вътрешен министър Джералд Дарманин да отиде на мястото по-късно днес. Той съобщи в Twitter, че е оказал „пълната си подкрепа“ на службите за спешна помощ. „Мислите ни отиват към жертвите и техните близки“, написа още вътрешният министър. Заради инцидента прекратява и пътуването си до Монпелие. Министърът на публичните финанси Оливие Дюсопт също отиде на мястото. 

При избухването на пожара са се отзовали веднага медицински екипи и над 85 пожарникари. От Пожарната и спасителната служба на Пиренеите и Ориенталските острови посочват, че експлозията е станала в центъра на Сен Лоран дьо ла Саланк около 1:30 ч. сутринта. След това тя е предизвикала пожар в жилищата над редица магазини.

В близост до засегнатата сграда са открити газови бутилки, но все още не е ясно дали те са причината за експлозията или са я засилили, пише „France Bleu“. 

Екипи продължават да издирват оцелели изпод руините. 

Снимки, споделени от службата в интернет, показват овъглените останки на жилищен блок и отломки, разпръснати на улицата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама