Фейгин се класира за волната програма

15:05, 15 фев 22 / Спорт 25 1877 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българската фигуристка Александра Фейгин сподели, че е изключително доволна от класирането си за волната програма на Олимпийските игри в Пекин. Тя изигра чисто кратката си програма и получи оценка от 59.16 точки, което беше достатъчно, за да намери място сред най-добрите 24 финалистки.

Съвсем спокойна излязох, не се притеснявах, което беше доста странно, атмосферата е такава и предразполага да си спокоен. Показах това, за което тренирах. Просто си казах, че най-сложното мина и сега трябва да покажа най-доброто от себе си, не заради някой друг, а заради мен. Исках най-после през този сезон да изиграя чиста кратката програма и да порадвам всички, които ме подкрепят“, сподели Александра Фейгин.

„Олимпийски надежди“: Александра Фейгин - изгряващата звезда на фигурното пързаляне

Българката претърпя операция на коляното в началото на сезона, но все пак успя да се подготви и да участва на Игрите в Пекин. „Надявам се да мога да се настроя отново за четвъртък, там вече е по-тежко, защото е волната програма, но се радвам, че успях да се класирам", сподели Александра Фейгин пред БНТ.

Волната програма в индивидуалната надпревара при жените е в четвъртък, 17 февруари, от 12.00 часа българско време.

Запитана за допинг скандала около руската фигуристка Камила Валиева, Фейгин отговори, че не се интересува от казуса и предпочита да не коментира темата.

Валиева обясни положителния си допинг тест

Класирането на българката за финала е много добро постижение, отчитайки факта, че страната ни отново има своя представителка при жените на олимпийски игри след 24-годишно прекъсване. За последно София Пенкова се състезава за България в Нагано през 1998 г.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама