Оставка в Канада заради „Конвоя на свободата“

08:12, 16 фев 22 / Свят 25 2036 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Заради несправяне с протестите в Канада началникът на полицията в столицата Отава се прости с поста си. Канадската столица беше напълно парализирана от едноседмични протести, които принудиха премиера Джъстин Трюдо да задейства извънредни правомощия.

Канада едва за втори път в мирно време стигна до извънредно положение. То беше предизвикано от така наречения „Конвой на свободата“, насочен срещу ваксинацията и други мерки срещу коронавируса.

Трюдо със закана към протестиращите в Канада

Много протестиращи все още са пред сградата на парламента и на правителството. Извънредните правомощия на министър-председателя дават възможност за твърди мерки срещу всеки нарушител на реда, пише bTV.

Вчера властите направиха крачка назад и смекчиха мерките с обяснението, че пикът на Омикрон вълната е преминала. От 28 февруари няма да се изисква PCR тест за влизане в страната от ваксинираните пътници. Те ще могат да си направят бърз тест. Напълно ваксинираните няма да са под карантина до излизането на резултатите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама