На първо четене: Край на „златните паспорти“

12:19, 17 фев 22 / Политика 25 1454 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Край на „златните паспорти“. На първо четене депутатите премахнаха възможността за получаване на българско гражданство срещу инвестиция. Темата стана повод за дълъг дебат в пленарната зала.

Министърът на правосъдието отчете, че проблемът със „златните паспорти“ е сред критиките, които България получава от Еврокомисията.

Управляващи и опозиция влязоха в спор защо ДПС назад в годините е подкрепяла текстовете за придобиване на гражданство срещу инвестиции, а после - не. „По отношение на ДПС това е изчистване на потъмнелия имидж заради „Магнитски“, смята Атанас Славов от „Демократична България“.

Петков: Краят на „златните паспорти“ ще дойде много скоро

„Не знам за слънцето, но миналата седмица вашият лидер обеща да се направи проверка, ама той не знае канадец ли е или не“, каза Хамид Хамид от ДПС.

Антоанета Цонева от „Демократична България“ попита къде е Делян Пеевски. „Нека припомним, че по „Магнитски“ Пеевски и Желязков са организирали схема за продажба на български документи“, каза тя, пише bTV.

Питате къде е Пеевски? Той е подписал законопроекта“, каза Мустафа Карадайъ.

От БСП заявиха че трябва да бъде подкрепен законопроекта на Министерски съвет.

От трибуната беше поставен и въпросът да се помисли и за даването на право за продължително пребиваване срещу инвестиции.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама