От„Обеля“ до Слънчев бряг: Kупуваме билети за метро, влак и автобус с няколко клика

15:37, 17 фев 22 25 1704 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

До шест седмици сайтът на БДЖ за онлайн покупка на билети ще работи обновен и надграден. Това обяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, цитиран от ведомството. 

До края на годината билети за влак ще се купуват и през мобилно приложение за операционните системи iOS и Android. За повече удобство на всички пътуващи, апликацията ще позволява закупуването на билети за няколко вида транспорт - метро, влак и автобус.

Билетчето в София остава 1,60 лв.

От транспортното министерство съобщават, че работят върху интегриране на системите, така че приложението да позволява резервация на билет за пътуване например от столичния квартал „Обеля“ до Слънчев бряг.

МТС посочва, че се планира се пристигането на най-новите вагони и локомотиви, закупени със средства от Плана за възстановяване и устойчивост, да съвпадне с обновяването на железния път.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама