„Българите винаги се туткаме, а след това се тюхкаме“

13:28, 19 фев 22 / Политика 25 2300 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Обезпокоен съм за това, което се случва в България. Това заяви президентът Петър Стоянов (1997-2002) в ефира на БНТ.

„Обезпокоен съм от начина, по който нашето обществено мнение започва отново да изпитва съмнение - да се чуди как да избира между НАТО и Русия...Точният въпрос е какво искаме ние българите, за да станем по-привлекателна страна“, каза Стоянов.

Според него винаги се туткаме“ преди да вземем голямо решение и започваме да се тюхкаме след като сме го взели. Трябва да престанем с туткането и тюхкането“, заяви той. 

След като сме направили избор, сме длъжни да го отстояваме, коментира президентът от 1997 г. до 2001 г. По думите му по-голямата част от българите са усетили предимството да сме в НАТО и ЕС. 

Петър Стоянов припомни и думи на Андрей Ляпчев след Междусъюзническата война - на тоя хал сме, защото ни управляват политици с кокоши мозъци. Пожеланието ми е всички ние да не заслужим такава горчива оценка на нашите потомци един ден. Иска се интелигентност, иска се търпение, иска се задълбоченост, иска се смелост и кураж, за да се води политика в полза на България в този момент.“, посочи той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама