Без български спортисти на закриването на Игрите в Пекин

20:00, 19 фев 22 / Спорт 25 1881 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Без български спортисти ще премине церемонията по закриването на Олимпийските игри в Пекин утре. Причината са строгите противоепидемични мерки в китайската столица.

Родната делегация ще се появи на стадион „Птиче гнездо“, но нито един от нашите спортисти няма да може да участва. Затова и знаменосецът няма да бъде от представилите ни 15 олимпийци. Всеки един от тях трябваше да напусне Пекин и страната до 72 часа след приключване на участието си на спортния форум.

Тъй като фигуристката Александра Фейгин беше последна в четвъртък до неделя тя вече трябваше да е напуснала Китай.

Александра Фейгин допусна грешки, но даде заявка за нова олимпиада

Тези мерки не са се отразили особено позитивно на състезателите, сподели генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов. „Олимпийският дух сякаш отстъпи за сметка на противоепидемичните мерки, което е много жалко. Надявам се на следващите Игри олимпийският дух да е този, който ще възтържествува и да бъде водещ“, сподели Белчо Горанов за БНТ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама