Пламен Бобоков: Единствено членството ни в ЕС попречи да ни ликвидират физически

20:24, 20 фев 22 25 3781 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Промяната е факт, но не и изцяло завършена, тя е само в начален етап. Триумвиратът Пеевски-Гешев-Борисов все още дърпа конците на повечето процеси в държавата. Това заяви бизнесменът Пламен Бобоков в интервю за Нова телевизия.

По думите му прокуратурата е изцяло подчинена на триумвирата в лицето на нейния лидер Гешев и изпълнява различни политически поръчки. Ето защо махането на Иван Гешев е изключително важно за правовия ред, справедливостта и възмездието.

Бобоков, също като Васил Божков, нарече Пеевски, Гешев и Борисов хунта. „То беше като хунта на практика. Единствено членството ни в ЕС им попречи да ни ликвидират и физически, иначе нямаше да се поколебаят да го направят“. Той смята, че целта им е била лична саморазправа с него и брат му. „Ние бяхме посочени като врагове и в основата на това беше Бойко Борисов“, каза бизнесменът.

„Приписването на закононарушения на трети лица е много елементарно и много тъпо... Всички разбраха, че става дума за поръчка – ние да бъдем унищожени и бизнесът ни да бъде разграбен…“, добави той. Попитан дали преди атаката не е имало опит за договорки Бобоков обясни: „Имахме комуникация с Борисов, не мога да си кривя душата. Той никога не е бил благосклонен. Не сме удобни, не сме от неговия кръг и решава да ни премахне, защото си въобразява, че така може да бъде свален“.

Мисля да си потърся правата, но след като Гешев вече не е главен прокурор, защото сега няма смисъл, тъй като има защита от позицията сиНадявам се скоро това да се промени. Да, разбира се, ще го съдя. Той е много нагъл лъжец... Той пише, че сме ръководили и участвали в организирана престъпна група за незаконен внос на отпадъци, само че нямаме повдигнато обвинение“, каза още Пламен Бобоков.

По думите му развитието на казуса със снимките от спалнята на Борисов трябва да тревожи лидера на ГЕРБ. „В момента, в който се разбере кой е правил снимките, Борисов ще влезе в затвора. Това са снимки, които са правени в различни дни, теорията му как някой е вкарвал кюлчета и евра, е абсурдна“, коментира бизнесменът.

Пламен Бобоков не скри, че харесва новите политици, които сега са в управлението на България, но каза, че те няма да останат дълго на власт. „Това феодализиране на министерствата ще доведе неминуемо до конфликт и правителството ще се разпадне“, прогнозира той

Бобоков разкри, че все още поддържа контакт с Пламен Узунов и с президента Румен Радев, когото поздравил за Нова година. „Поздравих и премиера“, каза бизнесменът.

Бизнесът трябва да бъде в добри отношения с властта, стига това да не води до изкривяване и до злоупотреба с власт. След 28 май 2020 г. съм готов на всичко, не се страхувам от никого и ще продължа да казвам истината“, твърди той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама