Възстановяват присъствените занятия в университетите

08:27, 21 фев 22 25 1573 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Облекчават част от COVID мерките в образователната система. От днес присъствен процес в университетите е възможен или със зелен сертификат, или без изискване за документа, но при едновременно провеждане на практически упражнения на не повече от 50% от групите.

Условие е и провеждането на лекции при 50% заетост на помещенията. Задължително е и носенето на маска от студенти и преподаватели, пише bTV. 

Облекчават мерките: Студентите се връщат присъствено

Още класове се връщат училище

На този фон - още класове се връщат училище. Всички ученици от 16 области в страната ще учат присъствено. Остават в клас децата и младежите в София-град, Стара Загора, Хасково и Разград.

В училище се връщат всички във Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София-област, Ямбол. В цялата страна продължават редовните занятия за най-малките от 1-ви до 4-и клас.

В останалите 10 области все още се налага обучение от разстояние. Това са областите Благоевград, Бургас, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Русе, Сливен, Силистра, Смолян и Търговище, съобщиха от Министерството на образованието. 

Учебните часове ще започват след еднократно изследване за COVID-19. Без тест могат да влизат в училище учениците със зелен сертификат.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама