„Има разбиране, но няма решение“: Протестите на полицаи и пожарникари продължават

13:39, 22 фев 22 25 1710 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Засега няма да има увеличение на заплатите с 20% и протестите на служителите в системата на МВР ще продължат. Това заявиха от синдикатите на МВР след среща с премиера Кирил Петков в Министерския съвет.

До срещата се стигна, след като през уикенда хиляди полицаи, надзиратели, пожарникари и спасители излязоха на протест с искане за достойно заплащане. Служителите недоволстват срещу недостатъчното финансиране и начина, по който се обсъждат структурните промени в МВР. Те изтъкват, че заплатите им не са актуализирани с години, а проблемите им са игнорирани.

„Не си играйте с огъня“: Пожарникари и спасители на протест

Управляващите обвързват вдигането на заплатите с реформи в системата, но синдикатите отхвърлят това искане, тъй като подобно решение се взима от ръководството, а не редовите служители в МВР.

„В разговорите ни с премиера има разбиране, но няма решение за увеличение на възнагражденията на служитеилте. Въпросът за заплатите остава висящ“, заяви Венцислав Станков от синдикат „Огнеборец“, цитиран от bTV. По думите му високият процент инфлацията и изоставането на доходите на служителите на МВР рефлектира негативно върху тях.

„Стига реформи на парче”: Полицаи и надзиратели на протест за по-високи заплати

Пламен Димитров от КНСБ обяви, че премиерът е дал надежди за бъдещето, но не и отговори за настоящето. 

Синдикалната организация на служителите в МВР обяви, че със сигурност ще продължи с протестите, но трябва да се обсъди под каква форма и кога. „Премиерът Петков обеща, че ако сме на същата позиция след 60 дни, той ще поеме лична отговорност за това“, каза представител на синдикатите на МВР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама