Протестът на „Възраждане“ в сряда остава

17:57, 21 фев 22 / Политика 25 1989 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Протестът на „Възраждане“ срещу зеления сертификат остава. Въпреки обявения от правителството план с поетапно отпадане на мерките, недоволството в сряда в 11.00 часа пред Министерския съвет ще се състои.

„Протестът очевидно накара правителството да размисли и да се откаже от по-нататъшното прилагане на дискриминационния и антиконституционен сертификат“, заяви във Facebook лидерът на партията Костадин Костадинов.

Зеленият сертификат у нас отпада от 20 март

„Сертификатът трябва да бъде премахнат изключително бързо. Одобряваме позицията за етапите, но смятаме, че те трябва да бъдат скъсени максимално“, подчерта той. „Оценяваме диалогичното и добронамереното поведение на правителството – но защо след заплаха от протест“, попита Костадинов.

От „Възраждане“ настояват 1-месечният срок за премахване на сертификата да се съкрати на 10 дни, тестването за учениците да отпадне, а носенето на маски да бъде само препоръчително.

„Ще отидем на протест, защото той не е само срещу зеления сертификат, а за цялостната политика на правителството“, обяви Костадинов.

Балкански „конвой на свободата“

„Възраждане“ и „Алианс за обединението на румънците“ (AUR) обмислят провеждането на балкански „конвой на свободата“. Депутатите Стоян Таслаков и Петър Петров участваха в конференция, организирана от румънската партия, която е представена в две камари на парламента в Румъния.

„Позициите на „Възраждане“ и AUR относно неравностойното положение, в което ни поставя бюрокрацията в Брюксел, съвпадат напълно. „Възраждане“ организира на 23 февруари от 11.00 ч. пред Министерски съвет национален протест в София, а AUR протест в Букурещ на 27 февруари. Представителите на  България и Румъния договориха сътрудничество и взаимна подкрепа за протестите си. Обмисля се провеждането на съвместни действия“, съобщиха от „Възраждане“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:41, 21 фев 22

Що за простащина парламентарна партия да организира протести. Трябва да има клауза в Правилника, веднага да бъдат отзовавани от избирателите. Тъпи и долни подлоги на хунтата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама