След инцидента на стадион „Славия“: Ще има по две линейки на мач

20:49, 22 фев 22 / Спорт 25 1639 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

По две линейки на мач в професионалните Първа и Втора лига. Това изискване въведоха от Българския футбол съюз (БФС) след заседание на Бюрото на Изпълнителния комитет. 

„Бюрото на ИК гласува предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите, и в частност - за задължително наличие на втори автомобил за спешна медицинска помощ - линейка, в мачовете от професионалните дивизии“, се казва в съобщението на БФС.

Линейка излезе на футболния терен, но вратата заяде...

Решението идва след кошмарния инцидент от дербито между Славия и ЦСКА през уикенда. Тогава вратарят на белите Георги Петков пострада след сблъсък с Жорди Кайседо от червените, но транспортирането му в болница се забави заради проблем със задната врата на линейката. Втори автомобил на стадиона би подсигурил подобни ситуации.

Случаят Петков предизвика много дискусии. Президентът на Славия обяви, че клубът има задължение да наеме линейка, но не може да прави технически преглед.

От медицински център Артро, който осигурява линейка не само в двубои на Славия" от над 10 години, коментираха пред bTV, че автомобилът за спешна помощ е бил в изправност и става дума за технически инцидент".

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама