КАТ глоби шофьор на ТИР, защото не опазил документите си на горящия ферибот

13:15, 23 фев 22 25 2448 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Шофьор от Пловдив, чийто документи изгоряха на ферибота от Игуменица за Бриндизи е бил санкциониран от родния КАТ за това, че не ги е опазил.

„Вчера бях в КАТ, когато поисках документи за възстановяване на шофьорската книжка. Обстоятелства, при които съм изгубил документите – на което беше написано, че са изгорели на ферибота Игуменцица-Бриндизи. След попълването на тях, служител ми каза, че трябва да бъде написан акт за изгубени документи.“, разказа потърпевшият пред bTV.

Временно спряха спасителната операция на изгорелия ферибот

От МВР-Пловдив обясниха, че актът е наложен, тъй като потърпевшият не бил в списъка на външно министерство. Днес ще направят отново проверка и ако има грешка, ще отменят акта.

А междувременно тези, които не са глобени, са потресени от бавната процедура по издаването на нови документи. На практика, оцелелите шофьори ще останат без курсове и доходи поне 2 месеца.

Припомняме, че в петък сутринта фериботът „Юрофери Олимпия“, пътуващ по линията Игуменица в Гърция – Бриндизи в Италия, се запали край гръцкия остров Корфу. Общият брой на пътуващите на кораба според списъка е бил 290 души – 231 пътници и 59 екипаж, но впоследствие се оказа, че на борда е имало и двама нелегални миганти.

По последни данни 127 са били българите на ферибота, сред които е имало и деца. Част от сънародниците ни се прибраха в България още в събота вечера, а други предпочетоха да продължат пътуването си към Италия. 10 пътници все още са в неизвестност, седем от тях за българи. Спасителната акция временно беше прекратена, за да може фериботът да бъде преместен и да се избегне екологична катастрофа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама