Войната в Украйна: Скочиха цените на газа и петрола

10:12, 24 фев 22 25 1687 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Финансовите пазари днес са разтресени от новината за военната инвазия на Русия в Украйна. Вследствие на това петролът Брент за първи път от 2014 г. премина психологическата бариера от 100 долара за барел, достигайки 103,32 долара за барел. Американският лек суров петрол скочи с повече от 5 долара и удари 97 долара за барел.

Путин започна война с Украйна

От своя страна цената на природния газ на европейските пазари се повиши рязко. След като вчера синьото гориво затвори при котировки от 88,89 евро за мегаватчас днес суровината отчете ръст от близо 34% до 119 евро за мегават час.

Руската рубла понижи стойността си спрямо долара с 10% като 89.59 рубли купуваха един американски долар. Борсата в Москва обяви, че е прекратила търговията на всички свои платформи до второ нареждане, пише bTV. 

Борсите в Азия се понижиха също. Тази в Хонконг с 3.2%. Корейският индекс Kospi падна с 2,7%, а японският Nikkei 225 с 2,4%.

Цената на биткойна се понижи с 8% и падна под 35 000 долара. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама