Три са жертвите при пожара на ферибота в Йонийско море

13:26, 24 фев 22 / Свят 25 1369 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Три са жертвите след трагичния инцидент в Йонийско море към момента, съобщиха от Министерство на външните работи.

След изтеглянето на ферибота „Юрофери Олимпия“  в порт Платигяли на 23 февруари, където продължава спасителната операция на гръцките пристанищни власти, бяха открити две тела. Така общият брой на жертвите към момента става три, след като в неделя бе открито първото тяло - на 58-годишен гръцки шофьор на камион.

По информация на българския консул в Солун, самоличността и националността на двете жертви все още не е изяснена. Предстои експертиза за идентифициране на телата. 

Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в постоянен контакт с компетентните местни институции, като оказват пълно съдействие.

Временно спряха спасителната операция на изгорелия ферибот

Седми ден продължава спасителната операция във военното пристанище на Астакос, което е база на НАТО. Шансовете да бъдат открити оцелели хора силно намаляват, но спасителните екипи и близките не губят надежда. Българите в неизвестност са 7.

КАТ глоби шофьор на ТИР, защото не опазил документите си на горящия ферибот

Припомняме, че в петък сутринта фериботът „Юрофери Олимпия“, пътуващ по линията Игуменица в Гърция – Бриндизи в Италия, се запали край гръцкия остров Корфу. Общият брой на пътуващите на кораба според списъка е бил 290 души – 231 пътници и 59 екипаж, но впоследствие се оказа, че на борда е имало и двама нелегални миганти.

По последни данни 127 са били българите на ферибота, сред които е имало и деца. Част от сънародниците ни се прибраха в България още в събота вечера, а други предпочетоха да продължат пътуването си към Италия. Спасителната акция вчера за кратко бе прекратена, за да може фериботът да бъде преместен и да се избегне екологична катастрофа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама