Зеленски ни каза „Не знам дали ще ви видя отново“

12:14, 25 фев 22 25 2896 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

За съжаление, е въпрос на дни Украйна да падне, но ЕС няма да допусне агресията на Русия да остане ненаказана – и то по начин, който да удари силно по тези в Москва, които са взели решението за войната, каза пред журналисти в Брюксел премиерът Кирил Петков, цитиран от bTV.

Янев: Да не бързаме с етикета „война“

Той много остро реагира на вчерашните призиви на военния министър Стефан Янев „да не размахваме картата на войната“: „Каква карта на войната?! Унищожиха една трета от украинската армия, има взривове в цяла Украйна – размахват се ракети от Русия върху една независима държава!“.

Вчера на срещата на върха в Брюксел се е включил и украинският президент Зеленски: „Каза „Не знам дали ще ви видя отново“. Наистина е стряскащо, че този човек, с когото говоря и който моли за подкрепа, може би след 48 часа няма да е жив“.

Големите кавички: „Защитаваме Украйна сами, световните сили гледат отдалеч“

Млади момчета от руска и от украинска страна умират заради един лидер, който стои на една дълга маса и взема ужасно погрешни решения“, подчерта Петков, като отбеляза, че част от руските войници даже не са знаели, че влизат в бой и не са на учение и „това е проблемът, когато не живеем в демокрация“.

По думите му „Русия тотално не се интересува от това, което Европа прави“ и никой от европейските лидери не е очаквал толкова мащабно нахлуване в Украйна и в резултат никой даже не е споменал вариант за по-меки санкции. Те „ще засегнат големи сектори на руската икономика, пътуването и активните на важни хора, които са взели решението за вчерашната агресия“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама