След забраната за полети: Близо 500 руски туристи са блокирани в България

23:21, 26 фев 22 25 2235 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Близо 5000 руски туристи са блокирани в България след спирането забраната за навлизане на руските самолети в нашето въздушно пространство, показват данните на Асоциацията на туроператорите на Русия, цитирана от ТАСС.

Тази събота се появиха информации, че над 200 руски туристи са очаквали полета си с „Бългерия Еър“ за Москва, но след забраната за полети на български самолети в руското въздушно пространство, те са били принудени да останат у нас.

От Асоциацията разглеждат няколко варианта за справяне със ситуацията – продължаване на престоят на туристите за сметка на туроператорите, извозването им до Истанбул и оттам с полет до Русия.

От организацията на туроператорите поддържат постоянна връзка с клиентите им в България. Асоциацията съобщава, че са отменили всички полети с руски туристи към нашата страна, което може да има негативен ефект върху туристическия сезон, пише bTV.

Русия забрани полетите от България и две други държави

Припомняме, че Русия затвори въздушното си пространство за самолети на компании от България, Полша и Чехия. Реципрочната мярка влезе в сила около 14.00 часа българско време.

Полети от трите държави могат да бъдат изпълнени със специалното разрешение на руските авиационните власти и министерството на външните работи.

България затваря небето си за руски самолети

От полунощ небето над България, Полша и Чехия е затворено за авиокомпании от Русия. Днес подобна мярка въведе и Естония, припомня БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама