Украинска двойка сключи брак на фона на нападенията

18:45, 26 фев 22 25 1896 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Надали някой си е представял сватбеният му ден да е под звуците на сирени за въздушно нападение и падащи снаряди, но това е сюрреалистичната реалност на 21-годишната Ярина Ариева и 24-годишния Святослав Фурсин. Двамата се венчават в четвъртък в киевския манастир „Свети Михаил“, защото „не знаят какво предстои“.

Младата двойка се запознава през 2019 г. по време на протест в центъра на Киев, пише CNN. „Беше много страшно“, разказва Ярина пред американската медия.

Двойката е планирала да се сключи брак на 6 май и да празнува в ресторант с „много красива тераса” с изглед към река Днепър, но трепетните планове се променят за минути, след като руският президент Владимир Путин обяви военна операция в Украйна в четвъртък сутрин.

И така както животът на Ярина и Святослав, така и този на милиони други украинци се преобърна на 360 градуса… може би завинаги, пише bTV.

„Ще се борим за земята си”

„Ситуацията е трудна. Ще се борим за земята си. Може и да умрем, просто искахме да бъдем заедно преди всичко това”, споделят те. След сватбата си Ярина и Святослав се подготвят да отидат в местния Център за териториална отбрана, за да се присъединят към усилията за подпомагане на защитата на родината си. „Трябва да защитим хората, които обичаме и земята, на която живеем”, добавя младата жена.

Ярина не знае каква задача ще бъде възложена на двойката.Може би просто ще ни дадат доспехи и ще отидем да се бием. Може би ще помагаме с нещо друго. Те ще решат”, казва още тя.

Ариева описва съпруга си като „най-близкия си приятел на Земята” и се надява един ден да могат да отпразнуват брака си подобаващо. „Може би те (Русия) просто ще се махнат от страната ни и ще можем да празнуваме нормално. Надявам се нашата страна да бъде сигурна и щастлива, без руснаци в нея“, добавя 21-годишната жена.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама