САЩ ще конфискуват яхтите на руските олигарси

10:45, 02 мар 22 25 1829 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Слагаме край на кражбата на Владимир Путин и руските олигарси. Те откраднаха милиарди долари в резултат на този режим. Ще конфискуваме луксозните им апартаменти и яхти. Това заяви американският президент Джо Байдън в годишното си обръщение към Конгреса за състоянието на нацията. 

Путин няма представа какво се задава. Ние причиняваме болка на Русия и подкрепяме народа на Украйна. Сега Путин е повече от всякога изолиран от света“, изтъкна Байдън, като подчерта, че и САЩ ще затвори въздушното си пространство за всички руски полети. С това решение се преустановяват операциите на всички самолети, притежавани, сертифицирани, регистрирани, контролирани от, за или в полза на който и да било руски гражданин. Мярката влиза в сила до края на деня.

Американският президент нарече руската атака срещу Украйна „умишлена и непредизвикана“. „Путин се изправи пред стена от съпротива, която не можеше да си представи - това е украинският народ и президентът Зеленски, които сега вдъхновяват целия свят“, отбеляза той. По думите на Байдън преди шест дни руският президент Владимир Путин се опита да разклати самите основи на свободния свят, мислейки, че може да го подведе по неговите заплашителни пътища. „Той (бел. ред. - Владимир Путин) смяташе, че Западът и НАТО няма да реагират. Той си мислеше, че може да ни раздели у дома, в тази зала и в тази нация. Путин сгреши. Ние бяхме готови“, посочи Байдън, цитиран от „Свободна Европа“.

Русия направи десант в Харков, окупацията на Херсон е в ход

В средата на речта си Байдън обърка украинците с иранците: „Путин може да обгради Киев с танкове, но никога няма да получи сърцата и душите на иранците“. 

По думите му руската икономика е „зашеметена“, а за това е виновен „само Путин“. Той обеща, че руският лидер ще плаща висока цена в дългосрочен план. 

По думите му руският фондов пазар е загубил 40% от капитализацията си в резултат на санкциите на САЩ и техните съюзници, пише „Сега“.

Той отново подчерта, че САЩ ще гарантират сигурността си като преместят повече войски в Европа - не за да се бият в Украйна, а за да защитят съюзниците от НАТО. 

Вашингтон ще предостави пряка помощ за Украйна за повече от 1 милиард долара. Американски военни обаче няма да участват в бойните действия срещу руските сили в страната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама