Янев: Когато му дойде времето, ще обявим политически проект

17:03, 03 мар 22 / Политика 25 2141 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият министър на отбраната Стефан Янев заяви, че ще обяви политически проект, „когато му дойде времето”. „Ще го обявим и ще кажем на хората какво искаме, но първо ще чуем и тях”, посочи той от Шипка.

Янев към Петков: Не съм твой министър

Според Янев сега българите със сигурност не са обединени. „По ред причини и предвид това, което се случва в световен план и на километри от нашата родина, войната, която е в Украйна - всичко това са фактори, които разединяват. Но да се надяваме, че ще дойде времето, когато ще намерим себе си и пътя, по който трябва да вървим занапред”, допълни Янев пред Нова телевизия.

По думите му от българите зависи дали и каква България ще имаме в бъдеще. Затова призова да сме обединени на националния си празник.

„Ние сме завладяна държава“: Зам.-министърът на отбраната Ралица Симеонова подаде оставка

Припомняме, че в началото на тази седмица премиерът Кирил Петков поиска оставката на Стефан Янев заради позицията му за войната в Украйна. След месеци съвместна работа (в първия служебен кабинет „Янев” и в кабинета „Петков”) двамата не се разделиха мирно и тихо, а Янев заяви, че „българските граждани заслужават да бъдат представлявани адекватно в държавната власт”. Ден след рокадата Министерството на отбраната напусна и заместничката на Янев Ралица Симеонова.

Конфронтацията между Янев и Петков подхрани предположенията, че бившият служебен премиер набира скорост за собствен политически проект и дори се появиха прогнози, че то ще бъде обявен именно на 3 март.

Пръв публично за проект на Янев заговори съпредседателят на участващата във властта формация "Демократична България” Христо Иванов. „Господин Янев очевидно през цялото време се е готвел за собствена политическа кариера и е използвал поста си на военен министър не просто, за да си върши работата като такъв, а да подготвя своя собствен политически проект”, каза Иванов пред bТV. Именно от ДБ бяха реагираха най-остро на думите на Янев, че случващото се в Украйна не е война, а операция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама