Спад на новите случаи

11:10, 04 мар 22 25 1152 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

1104 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. Направените тестове са 8 634, положителните от тях са 12,8%. За сравнение, във вчерашния ден новозаразените бяха 2274. 

Излекуваните са 766. Жертвите на вируса са 20.

За последните 24 часа в болница са хоспитализирани 122-ма души. Общо 3445 са пациентите в лечебно заведение, 436 от тях са в интензивно отделение.

Поставени са нови 243 дози ваксини. Така българите със завършен ваксинационен курс стават 2 047 267.

Пет области в жълтата зона 

Областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали са в жълта зона по ниво на заболеваемост от коронавирусната инфекция на 14-дневна база. Това показват данните за днес на Националния център по заразни и паразитни болести. В тези области броят на заразените е в рамките на 100-250 на сто хиляди души население.

Областите Видин, Монтана, София-област, Перник, Ловеч, Габрово, Пловдив, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Търговище, Хасково са в червена зона – с ниво на заболеваемост от COVID-19 250-500 на сто хиляди души население. Останалите области, както и София-град са в тъмночервена зона, предаде БТА. 

Заболеваемостта от инфекцията в страната на двуседмична база е 551 на сто хиляди.

Според картата на епидемичната обстановка по региони, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, регионът, обхващащ областите Пазарджик, Пловдив, Хасково, Кърджали и Смолян, преминава в по-нисък етап – едно. Останалите региони са в етап две, като до дни се очаква регионът на областите Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово и Ловеч също да премине в по-ниския етап по заетост на леглата. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама