Зеленски оцелял в три опита за убийство за седмица

11:03, 04 мар 22 25 2571 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е оцелял в най-малко три опита за убийство през последната седмица, пише днес британският „Таймс“.

Два различни екипа са изпратени да убият украинския президент - наемници от подкрепяната от Кремъл групировка „Вагнер“ и чеченски специални части. И двата са били осуетени от антивоенни елементи в рамките на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ).

И вторият рунд от преговори между Русия и Украйна не постигна мир

Наемниците на „Вагнер“ в Киев претърпяха загуби по време на опитите си и се казва, че са били разтревожени от това колко точно украинците са предвидили ходовете им. Източник, близък до групата, каза, че е „зловещо“ колко добре е бил информиран екипът за сигурност на Зеленски.

В събота е било осуетено покушение срещу Зеленски в покрайнините на Киев. Украинските служители по сигурността казаха, че е бил „елиминиран“ кадър на чеченските наемни убийци.

Руските сили завзеха АЕЦ „Запорожие“

Повече от 400 руски наемници действат в Киев със заповеди от Кремъл да убият президента Зеленски и неговото правителство и да подготвят почвата за поемане на контрол от Москва.

Групата „Вагнер“, частна милиция, управлявана от един от най-близките до президента Владимир Путин олигарси - Евгений Пригожин, и действаща като клон на държавата, долетяла с наемници от Африка преди пет седмици с мисия да обезглави правителството на Зеленски в замяна на тлъст финансов бонус, пише „Клуб Z“.

Информацията за тяхната мисия е достигнала до украинското правителство и часове по-късно Киев е обявил 36-часов „твърд“ полицейски час, за да почисти града за руски диверсанти, предупреждавайки цивилните, че ще бъдат разглеждани като агенти на Кремъл и рискуват да бъдат „ликвидирани“, ако излязат навън.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама