Путин успокоява стюардеси: Почти унищожихме военната инфраструктура на Украйна

16:49, 05 мар 22 25 3335 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Руското ръководство не планира да въвежда извънредно или особено положение. Така президентът Владимир Путин успокои представителки на летателния състав на руски авиокомпании, съобщи „РИА Новости“.

За първи път от 10 дни насам той бе показан в пряко предаване седнал близо до други хора. На дългата маса той бе единственият мъж, събеседничките му бяха стюардеси и жени-пилоти. Всички пиеха чай от индивидуално чайниче и държаха чинно ръцете си под масата. За разлика от срещите му с чуждестранни лидери като Еманюел Макрон и Олаф Шолц, този път нямаше дистанция. 

Зеленски към НАТО: Плащате с литри гориво за литрите наша кръв

Моментът на събитието очевидно е добре подбран - няколко часа преди обръщението на украинския президент пред американския Сенат. Там се очаква Володимир Зеленски настойчиво да поиска НАТО да охранява небето на Украйна. Припомняме, че вчера Атлантическият пакт отказа. 

А Путин отново заплаши, че въвеждането на безпилотна зона над Украйна от която и да е организация, ще се смята намеса във военния конфликт.  Той им обясни, че извънредно положение се въвежда при голяма вътрешна опасност, особено - при техногенна или природна катастрофа. Путин заяви, че в т.нар. военна операция в Украйна не участват наборници. 

„Не сме част от конфликта“: НАТО няма да се намеси в Украйна

Руският президент разказа на представителките на летателния състав, че никак не искал да нахлува в Украйна, но украинското ръководство не му оставило друг избор, „защото не остави в ДНР и ЛНР хората да говорят на руски“. И продължи, че ако Украйна продължава в същия дух, ще се постави под въпрос бъдещето на украинската държавност, а това ще тежи изцяло на съвестта на тамошното ръководство. Начините за демилитаризация на Украйна са най-различни, те са поставени на масата на преговорите с Киев, надяваме се на положителна реакция. Що се отнася до въвеждането на военно положение, то се въвежда само в случай на външна агресия, при нас няма такова нещо и се надявам да няма“, продължи той, цитиран от „Сега“.

Русия стреля и по време на хуманитарен коридор

Путин заяви, че е трябвало някой да „откъсне главата на британската външна министърка Лиз Тръс, която допусна намеса на НАТО във военните действия. Ние го схванахме като сигнал“. 

„Санкциите срещу Русия са подобни на обявяване на война, но слава богу, още не се е стигнало до това и смятам, че нашите т.нар. партньори разбират до какво ще доведе това, независимо от безразсъдните изявления като на външната министърка на Великобритания“, заяви руският президент и съобщи на дамите на масата, че украинската военна инфраструктура е вече почти напълно унищожена

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама