Зеленски: Русия се готви да бомбардира Одеса

14:08, 06 мар 22 25 1719 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Русия се готви да бомбардира Одеса. Руснаците винаги са посещавали Одеса, винаги са изпитвали само гостоприемство в Одеса, само искреност. А сега какво? Бомби срещу Одеса? Това ще бъде военно престъпление, това ще бъде историческо престъпление, заяви във видеообръщение във Facebook украинският президент Володимир Зеленски.

„Украинци, ние вече сме спечелили своето бъдеще, но все още се борим за настоящето си. Това е много важно. Борим се за това къде ще бъде границата. Между живота и робството. И това не е само наш избор. Гражданите на Руската федерация правят същия избор в момента - между живота и робството. Днес. Утре. През следващата седмица. Това е времето, в което все още е възможно да се победи злото без непоправими загуби“, добави той, цитиран от „offnews.bg“.

Зеленски отново изтъкна, че украинците искат мир. „Граждани на Русия, за вас това е борба не само за мир в Украйна. Това е борба за вашата страна - за най-доброто, което тя е имала. За свободата, която сте видели. За богатството, което сте почувствали. Ако сега мълчите, по-късно от ваше име ще говори само бедността и само репресиите ще ѝ отговорят. Не мълчете“, обърна се към руснаците президентът на Украйна.

Украинци, преминете в настъпление

По-рано украинският президент призова своите съграждани да продължат съпротивлението срещу руската инвазия в страната. Украинци, във всички наши градове, където врагът е нахлул - преминете в настъпление. Трябва да се сражаваме всеки път, когато имаме възможност“, изтъкна той, цитиран от „Клуб Z“.

Зеленски заяви, че украинците няма да предадат страната си на „на врага“ и похвали вярата на украинския народ. „Когато нямаш огнестрелно оръжие, но те ти отговарят с изсрели и ти не бягаш. Това е причината, поради която тази окупация е временна. Нашият народ няма да отстъпи“, подчерта още той. 

Зеленски похвали всички съпротивителни движение и протестите на народа из цялата страна. Каза и че „всеки метър от нашата украинска земя, отвоюван от протестите, е стъпка напред, стъпка към победата“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама