ДПС връчи на премиера папки със сигнали от Гугъл

12:20, 08 мар 22 / Политика 25 1861 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ДПС връчиха на премиера Кирил Петков папки със сигнали срещу Иво Прокопиев и го призоваха да сезира прокуратурата.

Ето тези папки са сигналите от антикорупционната търсачка Гугъл - за олигарха Иво Прокопиев. Искам да ви ги връча и да се разследва и да сезирате прокуратурата", обърна се от трибуната Йордан Цонев от ДПС, цитиран от БНТ.

Повод за папките са дадените на държавното обвинение списък с 20 лица, виновни за корупцията в страната.

Да си „премерим“ списъците

Премиерът обаче се учуди защо тези сигнали не са подадени веднага в прокуратурата и заподозря, че ДПС явно нямат доверие в държавното обвинение.

„Няма да има сигнал, който да бъде игнориран. Само се чудя защо не отива директно в прокуратурата. Ако и вие нямате доверие на прокуратурата, тук има проблем, който трябва да решим. За златните паспорти - този вид схема ще бъди прекратена“, отговори премиерът Кирил Петков.

След което Йордан Цонев внесе разяснения. „Подаваме сигнала към вас по две причини: ДПС има доверие и в Министерския съвет, и в прокуратурата. За лицето Прокопиев нямаме доверие, защото смятаме, че има чадър. Ще запитате ли прокуратурата защо не е протестирала оправдателната присъда на Прокопиев. Втората причина да подаваме сигнала към вас: институциите, които разследват са под ваш контрол“, поясни той.

„Дефиницията на работеща прокуратура за мен е да няма никой, който прокуратурата не може да разследва. Ако има един с чадър - явно няма работеща прокуратура. Радвам се, че и вие стигнахте до извода, че този главен прокурор не работи. Този главен прокурор трябва да си ходи“, на свой ред заяви Петков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 20:32, 08 мар 22

.

2 Калин 20:38, 09 мар 22

За Прокопиев колкото и сигнала да се връчат, все ще са малко за това, което е задигнал.

3 Златко 12:39, 11 мар 22

Иво Прокопиев и Делян Пеевски са двете страни на една и съща монета! И двамата източват България и заради тях не достигат пари за пенсии!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама