Българите летят най-много до екзотични дестинации

12:40, 08 мар 22 25 1438 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

114 са международните чартърни полети, осъществени от столичното летище през втория месец на годината.

През първите два месеца на 2022 г. се наблюдава сериозен интерес към чартърни полети до екзотични дестинации, които са 40 за периода с близо 5 000 превозени пътници. Сред предпочитаните дестинации са Доминиканска Република, Шри Ланка, Сейшели, Малдиви, Мавриций, Танзания и Кения, съобщиха от столичното летище.

И февруари, подобно на януари, продължава да е далеч от нивата на предпандемичната 2019 година. През втория месец на 2022 г. пътниците, преминали през столичното летище, са намалели с близо 37% спрямо 2019 година. За изминалия период са обслужени общо 315 121 души. С 39% е намалял пътникопотокът по международните редовни линии, а пътуващите по вътрешни са с 34% по-малко.

През февруари излетелите и кацнали самолети на летище София достигнаха 3 141, като се наблюдава спад от 26% спрямо 2019 година.

Обемът на обработените товарни и пощенски пратки за периода е намалял с близо 22% спрямо преди пандемията и възлиза на 1 504,4 тона.

Последиците от пандемията продължават да оказват влияние на въздушния трафик, като допълнително негативно въздействие се очаква от ситуацията в Украйна, сочи анализ на аерогарата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама