Температурите падат още

07:00, 12 мар 22 25 1625 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

И днес ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен северен вятър. Остава студено с преобладаващи минимални температури между минус 10° и минус 5°, а максимални - между минус 1° и 4°. В София минимална температура около минус 10°, максимална - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, на отделни места със слаби превалявания от сняг. Обявен е жълт кода за силен до умерен вятър. Максимални температури на въздуха: 1°-3°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 11°, на 2000 метра - около минус 16°.                      

В неделя и понеделник ще се затопля. Дневните температури ще се повишат, но средноденонощните ще останат по-ниски от обичайните. В неделя вятърът ще е слаб от северозапад, облачността от запад ще започне постепенно да намалява. Дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса. В понеделник над Западна България ще преобладава слънчево време и ще е ще е почти тихо. Над Източна сутринта все още ще облачността ще е значителна, но през деня и там ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама