Големите кавички: „Да не даваме на спекуланти да ловят риба в мътна вода“

11:51, 14 мар 22 / Големите кавички 25 1658 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Бели гащи, риене на сняг и кражби

„Не се поддавайте на паника, на Facebook. Няма да свършат продуктите. Правителството следи внимателно дали има продукти. Не се поддавайте на паника, за да не даваме възможност на спекуланти да ловят риба в мътна вода“, заяви премиерът Кирил Петков на брифинг след среща с работодателските организации, на която е решено компенсациите за ток за бизнеса да продължат и през месец април.

Той бе категоричен, че на пазара съществува спекула и че цените трябва да се качват на база на инфлацията - с няколко процента, а не в пъти. Премиерът увери, че помощта за бизнеса заради цените на тока ще бъде увеличена. С колко и как предстои експертите да решат.

„Изправени сме пред безпрецедентна криза откъм войната в Украйна, цените на газа и тока. Осъзнаваме, че голяма част от факторите са външни и България в момента е в средата на почти перфектната буря. На срещата с работодателските организации се обединихме около това, че всички сме в една лодка и заедно ще излезем от кризата на базата на знанията и диалога, който имаме“, допълни Петков.

Министър-председателят разкритикува опозицията за нападките, които отправя в този момент. „В момента гасим пожар след пожар, навсякъде е продънена системата, а в същото време чуваме коментари „Ние ще решим за един ден всичко!“. Какво правихте последните 10 години? Оказва се, че трупаните проблеми с десетилетия сега трябва да ги решим за 90 дни. Точно заради този тип изказвания в момента имаме всички тези спекулативни кризи“, заяви премиерът

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:31, 14 мар 22

В кауша и съд само така ще се оправят нещата

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама