Идват облаци и дъжд

07:00, 16 мар 22 25 1526 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над цялата страна облачността ще е значителна, след обяд на много места със слаби превалявания от дъжд, в планините – от сняг. В Западна България ще е почти тихо, в Източна – ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб предимно югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температурата на морската вода е 5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно облачно със слаби валежи от сняг, под  1700 метра – от дъжд. Ще духа умерен, по билата силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В четвъртък и петък ще духа умерен, в Източна България до силен североизточен вятър и ще бъде сравнително студено. Първия ден облачността ще е по-често значителна, на места със слаби валежи, в планините от сняг, а в равнинната част от страната от дъжд, който с понижението на температурите ще се примесва или ще преминава в сняг. Втория ден над източната половина от страната облачността ще е по-често значителна, само на отделни места с незначителни валежи; над западната ще има повече и по-съществени разкъсвания и намаления на облачността, в отделни райони временно и до предимно слънчево. Температурите ще се понижават и в петък минималните ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 1° и 6°, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама