Мария Бакалова кани на кино

08:38, 17 мар 22 / Култура 25 1685 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

14-ият Фестивал на българското кино в Прага започва днес и ще продължи до неделя включително. Организатори са посолството на страната ни в Чехия и Българския културен институт.

След като заради Covid пандемията последните две фестивални издания преминаха изцяло онлайн, тази година съвременното българско игрално кино отново ще има среща с публиката в емблематичното пражко кино „Луцeрна“.

В двата салона на киното ще бъдат представени три от най-нашумелите и актуални комедии от родния киноафиш - „Като за последно“, „Чичо Коледа“ и най-касовото заглавие за изминалата година „Голата истина за група „Жигули“

В „Като за последно“ играе номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова, която публикува специална видеопокана към зрителите.

Прожекции ще има и на филма „Бащата“ на Петър Вълчанов и Христина Грозева, които преди три години взеха най-високото отличие „Кристален глобус“ на международния филмов фестивал „Карлови вари“, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама