„Българинът приключи с Covid, имунизационната кампания умря“

13:10, 17 мар 22 25 2253 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Към днешна дата контрол за мен няма“, каза той и допълни, че не се упражнява и контрол спрямо влизащите с бежанската вълна чужденци.

Covid-19 е налице и лекарите очакват дори настъпването на поредна вълна, отбеляза д-р Спасов. Той подчерта, че при намаляващ брой официално регистрирани случаи за страната в неговата практика те се увеличават.

Тестването на учениците отпада

Общопрактикуващият лекар поясни, че при него идват пациенти с изявени симптоми, дори си носят положителните тестове, което по думите му е безотговорно.

Голям процент от положителните не се тестват официално и продължават да се разхождат напред-назад, въпреки домашния тест, изтъкна д-р Мирослав Спасов.

„От тази пандемия се оказа, че българският пациент е голям разбирач по въпросите на здравеопазването. Българинът е свикнал да реве за своите права, но категорично отказва да признае, че има и задължения.“

Имунизационната кампания е умряла в България. Към днешна дата е приключила“, коментира д-р Мирослав Спасов пред БНР. По думите му хората се страхуват от ваксините и предпочитат да се информират от социалните мрежи, а не се доверяват на своя лекар.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама