„Много майки съм разплакал, дойде и моят ред“: Реакциите след ареста на Борисов

23:02, 17 мар 22 / Политика 25 4889 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Много майки съм разплакал… дойде и моят ред. С този лаконичен цитат от разказа „Индже” на Йордан Йовков съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов коментира новината, че лидерът на ГЕРБ и още няколко политически лица на партията са задържани при мащабна полицейска акция.

Бойко Борисов е задържан при спецоперация

Арестът на Бойко Борисов по разследване на Европейската прокуратура предизвика вълна от политически коментари.

Пръв по темата се изказа премиерът Кирил Петков, който обяви, че „Никой не е над закона!“.

С краткото Game Over” („Играта свърши“) пък се включи спорният министър Радостин Василев. Транспортният министър Николай Събев пък написа „Кучето. Къде е?“ правейки препратка към речта на Борисов от преди дни, когото бе преизбран за нов 4-годишен мандат начело на ГЕРБ.

„Армията се сплотява около генерала си“: ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер

„Току-що Бойко Борисов и отбор котараци са арестувани. А има и още котараци за арестуване“, написа депутатът от „Демократична България“ Иво Мирчев. Съпредседателят на ДБ Владислав Панев пък добави „Не може да има „по-равни”! Законите трябва да са еднакви за всички. Това е основа за просперитет!“.

Включване от Дубай направи и бившият хазартен бос Васил Божков, който от две години обяви отдавна твърди, че е плащал подкупи за милиони на Борисов и Горанов. „Истината винаги излиза наяве“ и разкри, че през последния месец е дал показания пред Европейската прокуратура.

Арман Бабикян – едно от лицата на антиправителствените протести срещу кабинета „Борисов3“ написа следното: „Не мога да разбера, защо всички ми звънят и пожелават – „За много години!“. 

Изключително се наслаждавам на ситуацията!ГЕРБ пред къщата на Бойко Борисов в Банкя крещи „Оставка“ - това е сбъдната мечта“, коментира на свой ред колегата му адвокат Николай Хаджигенов от гражданско движение „Ние идваме“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов видя връзка с ареста на Борисов и предстоящата визита на американския министър на отбраната у нас. „Едно е ясно обаче. Такава акция българският народ очакваше от години. За да му я доставят точно сега, очевидно господарите на държавата ни са изпаднали в доста трудно състояние. И ще се опитват всячески да спечелят доверието на българите“, смята той.

Столичният общински съветник Борис Бонев от „Спаси София“ написа: „Бойко Борисов и част от кликата ГЕРБ са арестувани в спецакция на МВР. Време беше! Това трябва да бъде само началото, защото България е бедна, защото е крадена. София също!“.

От ГЕРБ обявиха акцията за политическа репресия. Цялото ръководство на партията , заедно с депутати и членове на младежката организация се събраха пред дома на Бойко Борисов в Банкя и заявиха готовност за протести срещу действията на МВР

„Опитват се да арестуват Бойко, Менда, Влади Горанов и Севда... Много трудна задача за управляващите, защото заповедта за арест все пак изисква да се състави изречение с подлог и сказуемо...Но пък чудесен начин да се отклони вниманието от решенията за форсмажора, ние в НАТО ли сме, или не, цените на тока, горивата, олиото и т.н. В селото на въртоглавите всеки ден е панаир!“, написа депутатът Любен Дилов-син.

Най-големият фен“ на Бойко Борисов – бившият депутат и бивш конституционен съдия Георги Марков обяви, че „в България се извършва пуч, само дето още стрелба няма“.

Все още няма коментари от президента Румен Радев и част от лидерите в управляващата коалиция - Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Христо Иванов. Мълчание запазват и от ДПС.

Вътрешният министър Бойко Рашков неведнъж е заявявал, че ще арестува лидера на ГЕРБ заради съмнения за различни пресъпления по време на неговото управление. Последно на тези закани Борисов отговори с думите „Ако ме арестуват, ГЕРБ ще ме канонизират“.

Припомняме, че арест на бивш премиер вече се е случвал в най-новата история на България - този на Андрей Луканов преди 30 г. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:22, 18 мар 22

Да се установи истината ако има виновни в затвора

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама