Бербатов направи свой конгрес и oсвободи Борислав Михайлов от БФС

19:05, 18 мар 22 / Спорт 25 1755 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Димитър Бербатов и екипът му поеха организацията на заявения, но впоследствие отменен конгрес на футболната централа.

Конгресът освободи от длъжност президента на БФС Борислав Михайлов, както и членовете на двата Изпълкома - този избран на 12 октомври, и този избран преди 4 години. „За" гласуваха 75 от делегатите в зала 3 на НДК, предаде БГНЕС.

По-късно с 76 делегати избраха Димитър Бербатов с пълно единодушие за нов президент на Българския футболен съюз. Той спечели с пълно мнозинство от 100% от гласувалите на конгреса, организиран от него и екипа му.

„Благодаря ви още веднъж за присъствието, за вота на доверие, който ми давате. Основен приоритет ще бъде това обединение, което минава през един честен и прозрачен конгрес. Мисля, че това е най-демократичният вариант всички хора да представят своите идеи. Започваме да градим, не да рушим, и то заедно“, бяха първите думи на новоизбрания президент на родната централа.

Началото 

Бербатов и екипът му се явиха преди 10.00 часа пред НДК, където трябваше да се проведе събитието. На място се явиха представители на 80 клуба, сред които и ЦСКА в лицето на изпълнителния директор Филип Филипов, които ще проведат конгрес.

Бербатов заподозря, че БФС се готви да проведе конгрес без участието на клубовете, които са против настоящото ръководство, тъй като въпреки отлагането на форума зала 3 на НДК бе запазена за същия час от футболната централа.

Залата е резервирана и е платена с 30 000 лева. Тези хора трябва да са много важни, за да се дават толкова много пари от клубове, за да се прави такава конференция. Ясно е какъв цирк се разиграва, но конгрес има. Конгресът не е отменен.", коментира Бербатов на влизане, цитиран от „Сега“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:53, 18 мар 22

DA ZA BG IAS IGRAEX FYTBOLOBIHAM BG

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама