ЕК отчита добър прогрес в Плана за възстановяване

22:26, 18 мар 22 / Политика 25 1097 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Европейската комисия е отчела добър прогрес в българския План за възстановяване и устойчивост вследствие на работата на министър-председателя Кирил Петков и правителството, съобщиха от правителствената информационна служба, цитирайки говорител на Европейската комисия.

Дадена е и висока оценка на конструктивното сътрудничество с кабинета.

За четвърти път: ЕК не даде „зелена светлина“ на плана ни за възстановяване

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е уверена, че планът ще получи оценка в поставения срок до 15-и април, посочиха още от Комисията. В този контекст Урсула фон дер Лайен е изразила готовност да одобри българския национален План за възстановяване и устойчивост, което ще даде значителен тласък на икономиката ни като я направи по-зелена, дигитална и устойчива.

Преди три дни премиерът Петков проведе телефонен разговор с председателя на ЕК, която още тогава го увери, че разглеждането на българския план се движи активно и буквално в следващите дни ще бъдат уточнени всички технически параметри.

Припомняме, че ЕК не дава „зелена светлина“ на Плана за възстановяване вече четвърти път. Въпреки очакванията да имаме оценка на 15 март, срокът се отложи за 15 април по настояване на българските власти. Новото правителство реши да вкара сериозни промени в плана, което доведе и до забавянето.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама