„Няма да ви стигнат няколко поколения“: Зеленски с призив към Путин

09:05, 19 мар 22 25 2002 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Съдържателните преговори за мир и сигурност в Украйна са единственият шанс за Русия да намали щетите, причинени от нейните грешки. Това заяви във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

„Ние винаги сме наблягали на преговорите. Винаги сме предлагали диалог и решения за мир - не само през тези 23 дни от началото на войната. И искам сега да ме чуят всички, особено в Москва - време е да се срещаме, да говорим и да възстановим териториалната цялост и справедливостта за Украйна. Иначе загубите за Русия ще бъдат такива, че няма да ви стигнат и няколко поколения, за да се изправите“, посочи той.

Володимир Зеленски посочи и че през вчерашния ден от Мариупол са били изведени общо 9 хиляди души. А за целия период на действие на хуманитарните коридори спасените са над 180 хиляди.

„Скоро ще празнуваме победата“: Зеленски посети киевска болница

Остава тежка ситуацията в града, след като сраженията вече се водят в самия център. Стотици хиляди хора са под ударите на ограниченията на обсадата без ток, отопление и прясна вода. Продължават усилията на спасителните екипи за откриване на оцелели сред останките на разрушения театър след бомбардировка.

Междувременно от украинското министерство на отбраната беше съобщено, че въоръжените сили на страната „временно“ са загубили достъп до Азовско море на фона на затягането на руската примка окото Мариупол, пише БНР.

Ръководителят на британското военно разузнаване заяви по-рано, че Русия преминава към „стратегия на изтощаване“, след като не е успяла да постигне целите.

И тази сутрин в Киев беше обявена въздушна тревога.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама