Няма да бъде обявен форсмажор

16:08, 19 мар 22 / Политика 25 1630 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Форсмажор няма да има. Toва заяви министърът на иновациите и растежа при откриването на офис на „Продължаваме промяната“ във Велико Търново.

Предложението за форсмажор дойде от коалиционния партньор на правителството БСП и беше направено от вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова. Според министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер, предложеният ход няма да е от полза за бизнеса.

Сама срещу всички: Никой не подкрепи идеята на Нинова за режим „Форсмажор“

В момента няма място форсмажор да бъде обявен за държавата, тъй като щетите върху икономиката като цяло ще бъдат много по-големи, отколкото ползите за някои конкретни фирми, които ще имат затруднения. За компаниите ние се грижим, както се грижим по време на COVID кризата – продължаваме и сега. Постоянно гледаме дали мерките са адекватни на състоянието в момента“, обясни министър Даниел Лорер, цитиран от bTV.

Той допълни още, че правителството се грижи Оперативните програми от ЕС да заработят максимално бързо. В края на март в действие се очаква да влязат 120 млн. лева по перо „Енергийна ефективност“.

Големите кавички на седмицата: Арести, форсмажор и фотьойли

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама