Спецпрокуратурата не може да разпита Божков онлайн

10:57, 20 мар 22 25 1759 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Васил Божков в рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура. По нашето дело той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество поради простата причина, че е налице процесуална пречка за това - НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии. Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова пред bTV.

Маджарова е категорична, че именно прокуратурата е разкрила ощетяването на хазната с 550 милиона лева, като е възложила проверката на АДФИ и „тази щета е установена в резултат единствено и само на активните действия на наблюдаващите прокурори по слабото разследване“.

Напрежение между институциите заради ареста на Борисов

Благодарение на действията на прокуратурата е прекратено съществуването на Комисията по хазарта.

По думите ѝ се „работи по всички линии“ на разследването и вече има много повдигнати обвинения.

Що се отнася до това дали такава дупка в бюджета може да остане незабелязана от тогавашния финансов министър Владислав Горанов, ръководителят на Специализираната прокуратура заяви: „Tова няма да го коментирам сега, тъй като доказателства по делото не е редно да се изнасят чрез медиите“.

По думите ѝ „всичко е възможно“ - дори и да бъдат привлечени като обвиняеми хора, които са заемали висши държавни постове.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:53, 20 мар 22

Добре, че ще ги закрият тези прикривачи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама