„Защо Вашингтон, а не София наложи санкции на Пеевски?“

11:03, 21 мар 22 / Политика 25 1261 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Защо някой на 8000 км от нас вижда по-ясно значителни случаи на корупция. Първо трябва да видим защо прокурорите в България си затварят очите за тях. Това казва премиерът Кирил Петков в интервю за британския „Обзървър“.

Той поставя въпроса защо „Вашингтон, а не София, наложи санкции на Делян Пеевски, за когото се твърди, че е контролирал Борисов зад кулисите“.

Петков казва, че иска да изкорени корупцията по време на четиригодишния си мандат. „Не казвам намаляване на корупцията, казвам пълно изкореняване. И не мисля, че е толкова трудно. България има население от 6.5 милиона души – това не е толкова огромна страна – така че това, което изглежда като непреодолима задача за много голяма страна, не мисля, че е така за България“, коментира Петков, цитиран от Mediapool.

Изданието припомня, че Кирил Петков иска оставката на главния прокурор Иван Гешев и цитира думите му след освобождаването на бившия премиер Бойко Борисов, че това е саботаж от прокуратурата.

„Абсолютен саботаж“: Петков и Рашков обвиниха прокуратурата за пускането на Борисов

Отсега нататък ще видите България да говори за върховенството на закона като наистина силен защитник. Първото нещо е, че трябва да се вгледате в себе си и да се уверите, че вършите своята работа, преди да сочите с пръст“, коментира той участието на България в ЕС.

Изданието посочва, че Кирил Петков не е типичен български премиер и е противоположност на Бойко Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:06, 21 мар 22

Газ гн Петков.Всичко е корупция.И общ Кметива са след 5 мафиоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама