Борисов няма да съди държавата, за да не ѝ навреди

10:16, 22 мар 22 / Политика 25 1811 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Да се задържи лидерът на най-голямата опозиционна партия, не говорим, че е и бивш министър-председател, без представяне пред обществото на доказателства и аргументи, е наистина скандално. За мен първият въпрос е политическият и затова не изключвам действия срещу опозицията, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ.

По думите ѝ ГЕРБ трябва да бъде много силна и категорична опозиция и управляващите да се вслушват в гласа ѝ дори когато критикува, защото това е нейната роля. Силна опозиция - по-силно управление, каза Фандъкова и допълни: „Никой не е над закона, включително и правителството“.

Големите кавички: „Борисов е политик от световна класа“

Столичният кмет смята, че Борисов няма да съди държавата, защото не би ѝ навредил и не би се обърнал срещу България.

На въпрос дали самата тя се притеснява от действия срещу нея Фандъкова посочи: „Не се притеснявам, защото работата ми и работата на екипа на Столичната община се проверяват непрекъснато. Аз самата правя проверки, сезирам всички компетентни органи, когато има съмнение за злоупотреба, което за мен всъщност е работата с борба с корупцията. Когато има данни се проверят и се огласят, когато е сигурно. И в момента някои от процедурите се проверяват от всички възможни органи - АДФИ, Сметна палата, прокуратура. Сметната палата в момента са в „Топлофикация“, а преди това бяха в „Градска мобилност““.

Според Фандъкова всеки сигнал, подаден от обществото се проверява, включително и сигналите от „Спаси София“.

С 200 млн. лв. повече в бюджета на Столична община

За бюджета на столицата Фандъкова уточни, че въпреки тежката финансова ситуация, той ще осигури изпълнението на стратегическите проекти и приоритетите на града - това са метрото, развитието на градския транспорт, ключови булеварди и улици от вътрешните рингове на града, важни транспортни връзки, строителство на детски градини, инвестиции в екология и по-чист въздух.

Бюджетът е рекорден - 2 млрд. и 78 млн. лв, но приходите от местни данъци са около 450 млн., а таксите, собствените приходи на общината са 820 млн. лв. Това са средствата, които могат да се насочват към различни дейности, каза Фандъкова.

Тя допълни, че увеличението на бюджета за тази година се дължи основно на увеличаване на заплатите на учителите, медицинските сестри, социалните работници.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:52, 22 мар 22

Самоковската говори глупотевини. То ти трябва да бъдеш съдена за всички ремонти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама